Slår sammen Oss og Flyt

av Kristin Bredesen

Mens Glitre Energi har etablert selskapet Oss lanserte Agder Energi våren 2019 en betaversjon av sin nye digitale strømleverandør, Flyt. Nå vil selskapene slå sammen sine satsninger.

– Vi vet at en del strømkunder sliter med å forstå strømregningen og hva som påvirker forbruket. Gjennom Flyt-prosjektet har vi hatt en ambisjon om å utvikle en tjeneste som gjør det enklere for kunden å forholde seg til strømforbruket sitt. Sammen med Glitre Energi kan vi tilby en enkel og fremtidsrettet tjeneste, basert på sanntidsdata fra kundenes strømmåler, forklarer Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi.

– De aller fleste i Norge har fått installert nye smartmålere i boligene sine, noe som gjør det mulig å utvikle nye og spennende tjenester. Vi var tidlig ute med å utvikle Oss-brikken og en analyseplattform, som kan hente ut og foredle informasjonen som finnes i måleren. Kompetansen i Agder Energi og innsikten fra Flyt-konseptet vil komplementere Oss-plattformen, sier Pål Skjæggestad, konsernsjef i Glitre Energi.

Møtes på midten
Et møte mellom energikonsernene sommeren 2019 ble starten på en felles satsning i selskapet Oss Norge, forutsatt at avtalen godkjennes av konkurransetilsynet vil Agder Energi og Glitre Energi eie halvparten av selskapet Oss Norge hver.
– Vi fant raskt ut at vi har et felles syn på hvordan markedet utvikler seg og hva som skal til for å lykkes. Jeg er imponert
over det Glitre Energi har fått til i sin nysatsning og utvikling av Oss-brikken med tilhørende analyseplattform. Oss Norge har et forsprang i markedet på innhenting og analyse av data som er og vil være et stort konkurransefortrinn
, forklarer Syvertsen.

– Vi og Agder Energi har på mange måter begynt i hver vår ende av verdikjeden, og nå møtes vi på midten. Når vi nå innlemmer Flyt-konseptet i Oss-satsningen får vi et solid, heldigitalt strømselskap, som ved hjelp av sanntidsdata vil åpne opp for nye og spennende tjenester forbrukerne ikke før har hatt, sier Skjæggestad i Glitre Energi.

Les artikkelen: Strømbrikken «Oss» gjør deg smartere

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Otra Norge AS